Om oss

Vi er et lite, men seriøst hjemmeoppdrett med fokus på kvalitet.


Velkommen til Kennel Amiamo Volpino!

Våre navn er Patrick F. Misund & Carl Fredrik L. J. Bålsrød. Vi holder til i Sandefjord, rundt en time sør for Oslo.

I 2018 fikk vi vår første Volpino Italiano. Lite visste vi at dette var rasen som skulle oppfylle alle krav vi hadde til en hund.

Rasen Volpino Italiano ble nesten utryddet på midten av 1900-tallet. Takket være dedikerte oppdrettere i Volpinoens hjemland har rasen igjen funnet sin plass.

Volpino Italiano kommer i hvit og rød farge, og det jobbes med å få den sorte varianten godkjent. Selv i Italia er den hvite sjelden å se, mens den røde er ekstremt sjelden. Her i Norge er det et fåtall oppdrettere av hvit Volpino Italiano. Totalt er vi fem oppdrettere som har god kontakt med hverandre og som alle er opptatt av å gjenoppbygge og øke interessen for vår fine rase i vårt langstrakte land. 

Våre anskaffede hunder er nøye gjennomtenkt og selektert med hovedfokus på kvalitet og god helse hos foreldre og slekt forøvrig, med tanke på best mulig avkom i forbindelse med avl.
Per nå har vi tre hvite og fem røde volpinoer. 

Vi har lenge hatt et brennende ønske om å starte avl, men vi har lett en stund etter riktige hunder. For å finne riktige hunder å bruke har vi måttet reise til Italia og Danmark for å hente inn nye og gode linjer og avlsdyr. Etter mye arbeid og tid er vi endelig klare for å starte vårt eget oppdrett!


Etter en lang tids ønske fikk vi i 2023 endelig skaffet oss en Leonberger, som vi også stiller ut jevnlig.


Bli med på reisen!